Appierun afgelast vanwege weersvoorspelling

zondag 26 mei 2024

Gisteren zou de jaarlijkse Appierun worden gehouden, die, zoals vele voorgaande jaren, weer zou worden begeleid door het MBT. Vanwege de zeer slechte weersvoorspellingen heeft de organisatie de run een dag van tevoren echter moeten annuleren.

Alles was in gereedheid gebracht voor een mooie Appierun, en ook het MBT was klaar voor de begeleiding daarvan. Het zou weer een mooie rondrit (‘run’) van 100 tot 150 motoren, motoren-met-zijspan en trikes worden, vanuit Hoofddorp, door een deel van de Haarlemmermeerpolder, om zo de meerijdende gehandicapte passagiers een leuke dag te bezorgen.

Echter, een dag voorafgaand aan de run waren de weersvooruitzichten voor die zaterdag zo slecht dat de organiserende stichting 2Wheels4Wings zich genoodzaakt zag om de rit omwille van de veiligheid te annuleren. Vanwege de verwachte zware regenval en onweer was het niet verantwoord om de run door te laten gaan.

Dit was teleurstellend nieuws voor alle deelnemers en medewerkers – en ook voor het MBT. Er was echter begrip voor deze noodzakelijke beslissing. Het bestuur van 2Wheels4Wings hoopt volgend jaar, onder betere weersomstandigheden, weer een Appierun te kunnen organiseren.

Naar nieuwsoverzicht