Een weekend ‘Take Five’ voor het MBT

maandag 3 juni 2024

Vier afzonderlijke begeleidingen in één weekend, dat hebben we als MBT al vaker meegemaakt . Maar vier begeleidingen op één dàg, plus nòg een begeleiding in hetzelfde weekend, dat is nog niet eerder voorgekomen. Het was dus ‘Take Five ’ voor het MBT dit weekend.

Afgelopen zaterdag begeleidde het MBT weer de jaarlijkse Toetertoer door Leiden en omgeving. 
De Leidse Toetertoer, dit jaar de 17e editie, is een rondrit van vele tientallen vrachtauto’s, waarin mensen met een beperking mogen meerijden. Met de sponsors, chauffeurs en vele vrijwilligers wordt hen zo een onvergetelijke dag bezorgd, mede omdat zij die dag de claxon van de vrachtauto’s mogen bedienen - wat ze dan ook veelvuldig, langdurig en met veel enthousiasme doen. 
Het MBT begeleidde met zo’n 30 motor-verkeersregelaars de stoet van ongeveer 60 vrachtauto’s over de openbare weg door Leiden en omgeving, waarbij onder andere Rijnsburg, Noordwijk, Noordwijkerhout, Sassenheim, Oegstgeest en Leiderdorp werd aangedaan.

Afgelopen zondag werd net als vorig jaar door het MBT de Triathlon Delft begeleid. 
De Triathlon Delft, die 3 jaar geleden na 25 jaar afwezigheid weer werd gehouden, bestaat uit zwemmen, fietsen en hardlopen door en rondom recreatiegebied Delftse Hout en de verdere omgeving. Mede omdat men bij de Triathlon Delft vooral ook beginnende triathleten enthousiast wil maken en de kans geven om aan een race deel te nemen, is er een 1/16e-, een 1/8e- en een 1/4e-triathlon en trio- en estafette-afstanden (één zwemmer, één fietser en één loper) georganiseerd en er zijn er jeugd- en kidsraces. 
Het MBT heeft de organisatie ondersteund door onder andere wedstrijdleiders en juryleden tijdens de triathlons over het parcours te vervoeren.

Ook afgelopen zondag begeleidde het MBT de Cabriodag Schagen. 
In deze jaarlijkse toertocht (dit jaar de 14e editie!) door Noord-Holland, georganiseerd door de Schagense serviceclub ‘De Heeren van Scaghen’, reden dit jaar zo’n 100 cabrio's mee en 140 meerijders, waaronder mensen met een beperking. Onder de cabrio's bevinden zich in Schagen gewoonlijk diverse bezienswaardige 'supercars' en oldtimers. 
De tocht startte rond het middaguur vanaf de markt midden in Schagen. Na een tussenstop halverwege de middag arriveerde de stoet tegen het einde van de middag weer in Schagen. 
Omdat de stoet auto’s over de openbare weg, tussen het overige verkeer door ging, moest deze begeleid worden. Dat was de taak van de aanwezige motor-verkeersregelaars van het MBT.

En ook afgelopen zondag werd in Den Haag de hardloopwedstrijd The Royal Ten begeleid door het MBT. 
The Royal Ten, georganiseerd door de Haagse wegatletiekvereniging The Hague Road Runners, omvat een 1,5 km kids-run, een 5 km prestatieloop, een 5 km scholenloop, een 5 km business-run, een Atletiekunie-wedstrijdloop over 10 km, een 10 km prestatieloop en een 10 km business-run. 
Het MBT verzorgde tijdens de 10 km-lopen, met name bij de wedstrijdloop van de Atletiekunie, het voorrijden (de aankondiging dat de eerste hardlopers er aan komen, tevens de allerlaatste check of het parcours vrij is), het vervoer achter op de motor van respectievelijk de wedstrijdleider, een jurylid en een fotograaf, en twee voorrijders voor de achtervolgende groep(en) hardlopers achter de kopgroep. 
Deze inzet bij The Royal Ten is een gevarieerde en interessante, maar ook uitdagende inzet voor het MBT, mede omdat de route niet alleen langs/over drukke verkeerswegen en door ‘kronkelige’ woonstraten gaat, maar ook over smalle, onverharde paden door bosgebied.

En ook nog afgelopen zondag begeleidde het MBT de Ronde van de Stelling van Amsterdam. 
De Ronde van de Stelling van Amsterdam, die dit jaar voor de 4e keer werd georganiseerd door omnisportvereniging le Champion, is een fietstoertocht langs alle forten van de Stelling van Amsterdam. Die vormen tezamen een bijzondere verdedigingsring van 46 forten en batterijen, en een grote hoeveelheid dijken en sluizen ruim rond Amsterdam. Vanuit de startlocaties in Uitgeest en Uithoorn reden ongeveer 1.250 fietsers een route van 65, 120 of 170 km. Daarmee werd ook geld ingezameld voor het goede doel. 
Bij deze ronde regelde het MBT het verkeer op cruciale plekken waar de fietsers en het overige verkeer elkaar kruisten.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (7)

Naar nieuwsoverzicht