MBT begeleidt de Wings for Life World Run in Breda

dinsdag 7 mei 2024

Eergisteren, op Bevrijdingsdag, heeft het MBT in Breda de Wings for Life World Run begeleid. Breda is één van de slechts acht locaties wereldwijd van deze run voor het goede doel.

Tijdens de Wings for Life World Run, dit jaar de 11e editie, starten alle deelnemers op alle locaties wereldwijd op hetzelfde moment. In Breda was dat op zondag 5 mei om 13:00 uur. Het maakt voor de deelname niet uit of je een professioneel atleet bent, iemand die regelmatig voor de lol rent of een echte beginner. 
Het bijzonder aan deze run is dat er geen vaste eindstreep is! 30 minuten na de start begint de ‘Catcher Car’ te rijden en haalt één voor één alle hardlopers en rolstoelers in. Als je wordt ingehaald, dan ben je gefinisht. 
De eerste lopers werden vrij snel door de Catcher Car ingehaald. De latere nummer 1 bleef de Catcher Car echter meer dan 4 uur voor! Hij had toen een afstand van 66,6 km hardlopend afgelegd.

Drie motorrijders van het MBT reden met een fotograaf als passagier mee met de hardlopers; één bij de snelste man, één bij de snelste vrouw en de derde in de staart van het peloton in de nabijheid van de Catcher Car.

Een mooi aspect van de Wings for Life World Run is dat het volledige startgeld en alle donaties worden gedoneerd voor ruggenmergletsel-onderzoek. 
Kijk voor meer informatie over de run op de website van de Wings for Life World Run .

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht