MBT begeleidt hardloop- en wielren-evenement

maandag 13 mei 2024

Het afgelopen lange Hemelvaartsweekend heeft het MBT twee begeleidingen gedaan: bij een hardloop- en een ‘hardfiets’-evenement. Op donderdag (Hemelvaartsdag) de begeleiding van de Trompper Optiek Golden Tenloop in Delft en gisteren (zondag) de begeleiding van de Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse Rijswijk (ZH).

De Golden Tenloop is een sinds 1988 (!) bestaand, jaarlijks hardloopevenement dat traditioneel op Hemelvaartsdag in Delft wordt gehouden. In totaal deden er dit jaar over de 4 afstanden van 1, 2½, 5 en 10 km weer enkele duizenden lopers mee. 
Het parcours ging ook dit keer door het oude stadscentrum van Delft, waarna de route naar recreatiegebied Delftse Hout ging en weer terug naar het Delftse stadscentrum. 
De MBT heeft bijgedragen aan het evenement door een parcoursverkenning vooraf, het voorrijden om het parcours verkeersvrij te maken en te houden en met de officiële wedstrijdklok voor de eerste loper uit te rijden.

Van 9 t/m 12 mei werd de 9e editie van de door wielervereniging RWV de Spartaan georganiseerde Internationale Rijswijkse Jeugdmeerdaagse gehouden. In totaal zo’n 250 jonge wielrenners en wielrensters streden in verschillende disciplines, zoals een tijdrit, een afvalrace en een sprintwedstrijd, en verschillende leeftijdsklassen om de winst. 
Het MBT heeft, net als afgelopen jaren, op de zondag de gehele dag voor alle 11 categorieën de verkeersbegeleiding verzorgd van de omloop van 6,1 kilometer door Rijswijk, waaronder door de Plaspoelpolder, over het smalle Jaagpad en langs de rivier de Vliet. Die omloop werd door de allerjongste categorie éénmaal en door de oudste categorie 12 maal gereden (dus ruim 73 km!). 
Het parkoers over de openbare weg was op sommige punten afgezet door vaste verkeersregelaars en vrijwilligers, maar op andere gedeeltes ook toegankelijk voor het overige verkeer. Het MBT beveiligde meerijdend het peloton wielrenners/-sters door voor het peloton uit te rijden en ervoor te zorgen dat ook de laatste verkeerdeelnemers van het parcours werden afgeleid.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (2)

Naar nieuwsoverzicht