MBT bij koude en natte Ronde van Noord-Holland

zondag 21 april 2024

Gisteren vond de 50e (!) editie van de Ronde van Noord-Holland plaats. Ook dit jaar heeft het MBT die fietstoertocht weer veilig door het Noord-Hollandse landschap begeleidt.

De Ronde van Noord-Holland, ook wel bekend als dé lenteklassieker op de wieleragenda, bevat drie afstanden: 80, 110 en 160 km, die gedeeltelijk dezelfde route volgen langs bloeiende tulpenvelden, uitgestrekte groene polders en karakteristieke Noord-Hollandse dorpjes. Er kan gestart worden in Alkmaar, Hoorn en Purmerend, die alle drie langs de routes liggen.

De ronde van 160 km voerde onder andere langs de Noordzeekust bij Petten, Kolhorn en Medemblik, de 110 km langs Oostzaan, Heemskerk en Egmond aan den Hoef, en de 85 km-ronde langs dorpjes als Spijkerboor, West-Graftdijk en Zuidschermer. 
Vanwege het zeer koude en natte weer viel het aantal deelnemers bij deze 50e editie wat tegen. De 4.000 à 5.000 deelnemers van voorgaande jaren werd bij lange na niet gehaald.

Het organiserende Le Champion steunde met de opbrengst van de Ronde van Noord-Holland ook het goede doel, in dit geval de Hartstichting. Ook deelnemers konden bij hun inschrijving een vrijwillige donatie doen.

Alle routes gingen over de openbare weg, die tijdens de toertocht toegankelijk was voor het overige verkeer. De deelnemers dienden zich daarom aan de geldende verkeersregels te houden. Het MBT had hierbij de taak om de deelnemers aan de fietstoertocht op diverse plekken veilig te laten oversteken zonder het overige verkeer teveel te hinderen.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht