MBT bij zeer natte Triathlon Woerden

woensdag 22 mei 2024

Eergisteren, op Tweede Pinksterdag, heeft het MBT weer geassisteerd bij de Triathlon Woerden. Gedurende het evenement nam de regen heftige vormen aan, waardoor er wat extra taken bijkwamen voor het MBT.

De Triathlon Woerden is een ‘stadstriathlon’ over een achtste en een kwart triathlon-afstand door en rondom Woerden. Deze 2024-editie had 500 deelnemers, verdeeld over vier groepen. Het 10 km lange parcours, dat diverse malen moest worden afgelegd, was afgesloten voor het overige verkeer en werd beveiligd door statische verkeersregelaars. De vijf motor-verkeersregelaars van het MBT vervoerden tijdens het fiets-onderdeel juryleden en fotografen achter op de motor over het parcours. Daarbij werd ook gelet op onreglementaire zaken door de deelnemers, zoals stayeren, en werd geassisteerd bij eventuele incidenten.

De vier groepen startten relatief kort na elkaar waardoor er continu wielrenners op het parcours waren en de motor-verkeersregelaars van het MBT dus ook constant in de weer waren. 
Over het weer gesproken: de dag begon met een klein buitje regen, maar de zon scheen ook nog tussen de wolken door. Langzamerhand nam echter de regen toe, waardoor het op de ene helft van het parcours regende, maar op de andere helft droog was. Tegen het einde van de middag – de laatste wielrenners van de laatste groep moesten nog één ronde rijden – nam de regen flink toe en kwam er onweer bij. De organisatie vond het toen niet verantwoord om door te gaan en staakte de wedstrijd. De motor-verkeersregelaars van het MBT hebben toen geassisteerd door de nog op het parcours aanwezige wielrenners te laten omkeren en door weer en wind terug te begeleiden naar het begin van het parcours. 
Ook het hardloop-onderdeel, dat na het fiets-onderdeel komt, werd gestaakt.

Toen alle deelnemers veilig terug waren bij het begin van het parcours, barstte het noodweer echt los, maar kon iedereen dat overdekt afwachten. 
   (foto’s: Erik Kroon)

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

In beeld (3)

Naar nieuwsoverzicht