MBT leidt De Ronde om Alphen in goede banen

maandag 1 juli 2024

Gisteren heeft het MBT weer zorggedragen voor de begeleiding van de jaarlijkse De Ronde om Alphen: een wielerevenement door het Groene Hart waaraan zowel amateurs als professionals kunnen deelnemen en waarbij gezelligheid voorop staat.

De recreatieve De Ronde om Alphen bevat wielertochten van 120, 100 en 70 km. Ook dit jaar schreven daarvoor enkele honderden deelnemers zich in. Start en finish waren op het evenementenplein bij de Rijnhaven in Alphen aan den Rijn. Bij de start was er koffie, appeltaart, bananen en ander fruit voor de deelnemers en onderweg waren er diverse verzorgingsposten. 
Van de inschrijfgelden ging per deelnemer € 2,50 naar het goede doel.

De motor-verkeerregelaars van het MBT begeleidden op verzoek van de organisatie de deelnemers aan de toertocht bij drukke kruispunten, oversteekplaatsen, rotondes en gevaarlijke verkeerssituaties veilig door het verkeer. Dit werd door de wielrenners zeer gewaardeerd, gezien de vele bedankjes die de motor-verkeerregelaars van het MBT onderweg van hen kregen. Als alle deelnemers op een bepaald punt waren gepasseerd, gingen de motor-verkeerregelaar naar een volgend punt waar de deelnemers langs gingen komen. 
Bij de evaluatie bleek dat niet alleen de deelnemers, maar ook de organisatie van De Ronde om Alphen tevreden was over de ondersteuning door het MBT.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht