Zeer zonnige Kraaienrit met het MBT

zondag 4 juni 2023

Onder zeer zonnige omstandigheden heeft het MBT gisteren weer de jaarlijkse Kraaienrit vanuit Nootdorp begeleid. Na een noodzakelijke onderbreking vanwege corona kon de Kraaienrit dit jaar zijn 24e editie beleven.

De Kraaienrit is een truckrun door Nootdorp, Pijnacker, Berkel & Rodenrijs en Bleiswijk voor bewoners met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking en hun begeleiders van de instelling Craeijenburch van Ipse de Bruggen in Nootdorp. Ook dit jaar reden er weer vele tientallen trucks mee in de rit, met in iedere truck een of meer passagiers met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. 
Het MBT begeleidde de hele stoet door samen met de politie op alle kruisingen en op andere verkeerspunten waar de truckrun langs komt het overige verkeer stil te zetten, zodat de stoet vrachtauto’s ongestoord en ononderbroken kon doorrijden.

Helaas was dit wel de laatste Kraaienrit. Door minder sponsors, strengere milieu-eisen, duurdere brandstof en het steeds moeilijker krijgen van een vergunning heeft de organisatie moeten besluiten om na deze Kraaienrit definitief te stoppen.

Als MBT hebben we vele jaren koste- en belangeloos de Kraaienrit begeleid. En dat hebben we al die jaren graag en met plezier gedaan. Het is heel jammer dat er door oorzaken van buitenaf een einde is gekomen aan de jaarlijkse Kraaienrit.

     Ook motor-verkeersregelaar worden bij het MBT? Kijk dan op de pagina MBT’er worden?.
     Ook uw evenement laten begeleiden door het MBT? Kijk dan op de pagina
Uw evenement.

Naar nieuwsoverzicht